Πράσινη ενέργεια αποκαλούμε τη χρήση της τεχνολογίας για την παραγωγή ενέργειας χωρίς σημαντικό αποτύπωμα στο περιβάλλον είτε αφορά αέριους ρύπους αστικής κλίμακας είτε τα αέρια θερμοκηπίου και την επίδρασή τους στην κλιματική αλλαγή.

Αυτό που κυρίως κοιτάζουμε στις τεχνολογίες ενέργειας είναι η αειφορικότητα, που είναι ένας ευρύτερος όρος, που δεν έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι της επίδρασης στο περιβάλλον.

Η αειφορία έχει τέσσερις παράγοντες: το περιβάλλον, την οικονομία, την  κοινωνία και την βιωσιμότητα.

Αειφορία: είναι μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες με μεθόδους που μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στο μέλλον απεριόριστα χωρίς να εξαντλούνται ή να βλάπτουν τους φυσικούς πόρους.

Καινοτομία: επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων σε τύπους τεχνολογίας που έχουν αποδειχθεί επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Σχεδιασμός : Αυτό συνεπάγεται τη δημιουργία προϊόντων που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακτηθούν, οπότε τερματίζεται ο κύκλος των μεταποιημένων προϊόντων.

Βιωσιμότητα: ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο οικονομικής δραστηριότητας που να επικεντρώνεται σε προϊόντα και τεχνολογίες που είναι επωφελείς για το περιβάλλον, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα με την οποία μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι τεχνολογίες και οι έννοιες των προϊόντων.

Η EPROM πιστεύοντας στην επένδυση στο παρόν, για υγιές και ισχυρότερο μέλλον, ακολουθεί πρακτικές που καλύπτουν τα υψηλότερα κριτήρια βιωσιμότητας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, ενώ μέσω πρωτοβουλιών, προσαρμοσμένη στις τακτικές της πράσινης ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος, και τις ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειες, εφαρμόζει όλα όσα απαιτούνται τόσο στους servers που χρησιμοποιεί, αλλά και τακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά μας.

Σεβόμενοι το περιβάλλον, η ΕPROM, χρησιμοποιεί οικολογικό χαρτί, ανακυκλώσιμα τόνερ για τους εκτυπωτές μας και πολλά άλλα. Ό,τι υλικό της εταιρείας χαλάσει όπως για παράδειγμα κινητά, μπαταρίες, σκληρούς δίσκους υπολογιστών κλπ, όλα αυτόματα δίδονται για ανακύκλωση.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε σε επενδύσεις καθαρής τεχνολογίας,  βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και προϊόντα / υπηρεσίες, καθώς ενώ ορισμένες καθαρές τεχνολογίες προσφέρουν βελτιώσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα των πόρων, άλλες μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Προηγούμενο άρθροOnline παραγγελίες : Τι αγοράζουν οι Έλληνες στη περίοδο της Καραντίνας ;
Επόμενο άρθροΚατασκευή Ιστοσελίδας (Ερωτηματολόγιο) – Εκτίμηση Κόστους Κατασκευής