Φιλοξενία Ιστοσελίδων – Τι είναι το Hosting

Η εταιρεία μας μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη φιλοξενία με απεριόριστα χαρακτηριστικά και δωρεάν domain name.

Οικονομικές λύσεις, όπου κι αν βρίσκεστε, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, μπορούν να σας δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της επιχείρησης σας, παρέχοντας σας ταυτόχρονα κορυφαία και οικονομική κατασκευή ιστοσελίδας.

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδας;
Κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε αποτελείται από ένα domain και έναν web host. Ο ευκολότερος τρόπος να απεικονιστεί είναι να σκεφτεί κανείς το domain ως διεύθυνση και το web hosting ως το φυσικό κτίριο.

Όταν περιηγείστε στο internet και πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL (π.χ. http://www.eprom.gr), το πρόγραμμα περιήγησης ρωτάει το domain (δηλ. το eprom.gr/.gr) πού φιλοξενείται η ιστοσελίδα. Το πρόγραμμα περιήγησης στη συνέχεια φορτώνει τα περιεχόμενα που είναι αποθηκευμένα εκεί.

Φιλοξενία ιστοσελίδας είναι ουσιαστικά η διαδικασία της χρήσης ενός διακομιστή (server) για να φιλοξενήσει μια ιστοσελίδα, ενώ στην αγορά υπάρχουν πολλά και ποικίλα είδη web hosting. Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν διαφορετικά πακέτα έτσι ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να πληρώσουν μόνο για τους πόρους που χρειάζονται. Όσο πιο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα, τόσο περισσότεροι πόροι είναι πιθανό να χρειάζονται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Επιλέγοντας την EPROM μπορείτε να προσαρμόζετε το πακέτο φιλοξενίας σας όπως και όποτε το χρειάζεστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη μονή Φιλοξενία και να αναβαθμίσετε σταδιακά στο Επαγγελματικό πακέτο ή ακόμα και σε VPS αργότερα.

Πώς λειτουργεί η φιλοξενία ιστοσελίδας;
Η ιστοσελίδα σας είναι βασικά μια συλλογή αρχείων και (στις περισσότερες περιπτώσεις) βάσης δεδομένων που “οπτικοποιούνται” στους επισκέπτες σας καθώς περιηγούνται. Η EPROM θα διαθέσει χώρο για να αποθηκεύσετε τον ιστότοπο και τη βάση δεδομένων σας.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών φιλοξενίας;
Η απάντηση είναι ναι. Η φιλοξενία ιστοσελίδας έρχεται σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, με διαφορετικές ρυθμίσεις κατάλληλη για διαφορετικούς τύπους webmaster. Σε γενικές γραμμές η φιλοξενία μπορεί να χωριστεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

Διαμοιραζόμενη Φιλοξενία: Αυτή είναι συνήθως η οικονομικότερη μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων όταν πρόκειται για τη χρήση υλικού. Διαμοιραζόμενη φιλοξενία σημαίνει ότι στο ίδιο διακομιστή φιλοξενούνται πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι, όπου κάθε χρήστης διαθέτει ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης και έναν ορισμένο αριθμό πόρων. Αυτή είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για χομπίστες και bloggers.

shared hosting
Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα ενός shared hosting

Φιλοξενία VPS: Μια εγκατάσταση εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) είναι σαν μια εγκατάσταση διαμοιραζόμενης φιλοξενίας σε στεροειδή. Χρησιμοποιεί γενικά πιο ισχυρό υλικό και παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι ενώ πολλαπλές ιστοσελίδες αποθηκεύονται στο ίδιο φυσικό υλικό, το καθένα χρησιμοποιεί λογισμικό εικονικοποίησης για να τους επιτρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα σαν να ήταν dedicated μίνι-διακομιστές.

vps hosting
Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα ενός VPS

Φιλοξενία Dedicated: Η αποκλειστική φιλοξενία είναι μια καλή επιλογή για τους επαγγελματίες και, όπως υποδηλώνει το όνομά της, περιλαμβάνει τη χρήση ενός διακομιστή που είναι αφιερωμένος σε έναν ενιαίο ιστότοπο. Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με την κοινή χρήση και τη φιλοξενία VPS, ο χρήστης δεν χρειάζεται να μοιράζεται χώρο αποθήκευσης και πόρους με άλλους ανθρώπους και έχει ένα φυσικό κομμάτι του υλικού για τον εαυτό του.

dedicated hosting
Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα ενός Dedicated Server

Φιλοξενία Cloud: Η φιλοξενία Cloud επιτρέπει στους υπεύθυνους webmasters να εκμεταλλευτούν μια μεγάλη τράπεζα εξυπηρετητών, οι οποίοι είναι όλοι αλληλοσυνδεδεμένοι και έχουν σχεδιαστεί για να αναλαμβάνουν ο ένας από τον άλλον αν χρειαστεί. Με άλλα λόγια, εάν χρειάζεστε περισσότερους πόρους, το σύννεφο θα προσφέρει περισσότερους πόρους για να αυξηθεί η ζήτηση. Η cloud φιλοξενία είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή, αν θέλετε να στοχεύσετε για 100% uptime χωρίς να σας νοιάζει πόσο πρέπει να πληρώσετε για αυτό.

Η EPROM παρέχει ένα μείγμα διαμοιραζόμενης και cloud φιλοξενίας. Αυτή η ρύθμιση μας επιτρέπει να παρέχουμε γρήγορη φιλοξενία ιστοσελίδων με σχεδόν 100% uptime σε ασυναγώνιστη τιμή.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είδους φιλοξενία χρειάζομαι;
Αυτό εξαρτάται από το είδος της ιστοσελίδας που έχετε και ποιό είναι το budget σας.

Κατά γενικό κανόνα, το shared hosting είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε και η φιλοξενία της EPROM είναι κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος ιστοσελίδας. Η φιλοξενία μας σας βοηθά να κρατήσετε το κόστος χαμηλά στην αρχή, επιτρέποντάς σας να πληρώσετε μόνο για τους πόρους που χρειάζεστε. Αν ο ιστότοπός σας αρχίζει να μεγαλώνει, μπορείτε εύκολα να τον αναβαθμίσετε και να πάρετε κάποιους επιπλέον πόρους.

Τι είναι το bandwidth;
Μπορεί να γνωρίζετε ήδη τον όρο «εύρος ζώνης» (bandwidth) από τον πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών σας. Στο πιο απλό επίπεδο, το εύρος ζώνης είναι ένας όρος που αναφέρεται σε πόσα δεδομένα μπορούν να περάσουν κατά μήκος μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο.

taxitita-5g-internet
Συγκριτικό ταχύτητας σε δίκτυα 5G

Όταν ένας χρήστης αποκτά πρόσβαση στον ιστότοπό σας, στέλνει αίτημα στον server και ο server απαντά “σερβίροντας” την ιστοσελίδα σας. Σκεφτείτε το σαν να ενεργοποιείτε μια βρύση. Όσο περισσότερη επισκεψιμότητα έχει το site σας, τόσο περισσότερο νερό ρέει κατά μήκος του σωλήνα, μέχρι να φτάσετε σε ένα σημείο στο οποίο ο σωλήνας είναι γεμάτος με νερό και λειτουργεί με πλήρη ισχύ.

Η ίδια ιδέα ισχύει για την ιστοσελίδα σας. Εάν πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα, ο σωλήνας γεμίζει και ο ιστότοπος αρχίζει να επιβραδύνεται και μπορεί ακόμη και να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς. Και το bandwidth της φιλοξενίας σας καθορίζει το πλάτος του σωλήνα.

Μπορώ να αναβαθμίσω το πακέτο φιλοξενίας μου καθώς μεγαλώνει ο ιστότοπός μου;
Ναι! Στην πραγματικότητα, αυτό είναι συνήθως αυτό που προτείνουμε, και είναι ένα από τα οφέλη της επιλογής στην EPROM ως τον πάροχο φιλοξενίας σας. Κάνουμε τη διαδικασία αναβάθμισης όσο το δυνατόν πιο απλή, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε από τα μικρά πακέτα και να αναβαθμίσετε καθώς ο ιστότοπός σας αρχίζει να απογειώνεται. Η εταιρεία μας είναι κοντά σας όποτε μας χρειαστείτε.

Τι είναι η βάση δεδομένων MySQL;
Το MySQL είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί δομημένη γλώσσα query (SQL) για την πρόσβαση, την προσθήκη και τη διαχείριση του περιεχομένου μιας βάσης δεδομένων. Το γεγονός ότι είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα σημαίνει ότι είναι μια δημοφιλής επιλογή για προγραμματιστές λογισμικού, γι’αυτό και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά πολλών από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.

Σύγκριση μεταξύ MySQL vs SQL Server

Τα πιο σύγχρονο συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (όπως το WordPress) το χρησιμοποιούν για την αποθήκευση δεδομένων. Κάθε αλλαγή που κάνετε στο CMS καταγράφεται στη βάση δεδομένων MySQL και, στη συνέχεια, κάθε φορά που ένας επισκέπτης φτάνει στον ιστότοπο, το περιεχόμενο αυτής της βάσης δεδομένων εξυπηρετείται από αυτούς.

Προηγούμενο άρθροDomain (Κατοχύρωση ονόματος)
Επόμενο άρθροVPS – Virtual Private Servers