Ενδυνάμωση των νέων στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική σταδιοδρομία

Το σκηνικό ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη TechSaloniki2024, η οποία επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά ως η κορυφαία εκδήλωση στον κλάδο της τεχνολογίας. Πραγματοποιούμενο στο εμβληματικό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Κτίριο Μ2 στις 17 και 18 Μαΐου 2024, το φετινό συνέδριο υπόσχεται να αποτελέσει καταλύτη για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική ανέλιξη στην ψηφιακή εποχή.

Το TechSaloniki2024, που έχει καθιερωθεί ως ακρογωνιαίος λίθος επιρροής στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, θα συγκεντρώσει χιλιάδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες μαζί με κορυφαίες εταιρείες, κυβερνητικούς αξιωματούχους, τοπικές αρχές και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η εκδήλωση χρησιμεύει ως δυναμικός κόμβος για τη δικτύωση, την ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση συνδέσεων που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της τεχνολογικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τι είναι το TechSaloniki:
Η TechSaloniki είναι η κορυφαία ετήσια εκδήλωση τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης καριέρας στον τομέα της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2017, το TechSaloniki έχει εξελιχθεί σε μια κομβική πλατφόρμα για τους φορείς του κλάδου, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους νέους επαγγελματίες που συνδέονται και συνεργάζονται.

Ένα βασικό σημείο αναφοράς της TechSaloniki2024 είναι η συμμετοχή της Deloitte, μιας εξέχουσας παγκόσμιας εταιρείας, η οποία παρουσιάζει αποκλειστικές ευκαιρίες καριέρας στον οργανισμό της. Η Deloitte θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δικτυωθούν με στελέχη και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με ειδικούς του Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον, η Deloitte θα φιλοξενήσει ένα Coding Challenge, προκαλώντας τους προγραμματιστές να επιδείξουν τις ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων μέσα από μια σειρά προγραμματιστικών εργασιών.

«Η εκδήλωση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την καλλιέργεια ταλέντων και την προώθηση της καινοτομίας. Ως πλατφόρμα για τη συνάντηση των δημιουργικών μυαλών, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στα άτομα να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους, να μοιραστούν ιδέες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.» δήλωσε ο Γιώργος Μπρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EPROM. «Καλλιεργώντας μια κουλτούρα συνεργασίας και επιχειρηματικότητας, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς ηγετών και φορέων αλλαγής, εξοπλίζοντάς τους με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τους πόρους που απαιτούνται για να προωθήσουν τον θετικό αντίκτυπο. Μέσω αυτής της εκδήλωσης, επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στην επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, αναγνωρίζοντας ότι η καλλιέργεια ταλέντων είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για όλους.»

Το TechSaloniki2024 ενσαρκώνει το πνεύμα της καινοτομίας και της συνεργασίας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου, της βιομηχανίας και της κυβέρνησης για να ωθήσει το οικοσύστημα τεχνολογίας της Ελλάδας προς τα εμπρός. Οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν ένα ζωντανό πρόγραμμα με κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ, εργαστήρια και μια πολυσύχναστη έκθεση που παρουσιάζει τεχνολογίες αιχμής και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθρο[30/4/2024] Google Ads για λέξεις-κλειδιά χαμηλής δραστηριότητας
Επόμενο άρθροΤι είναι το storytelling (η αφήγηση ιστοριών) και γιατί είναι σημαντικό