Επιδότηση

Έως 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

να δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού με όπως περιγράφονται στο Παράρτημα Χ) είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες.

να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

οι υφιστάμενες  επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20%  στον  κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του  έτους 2020 σε  σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.

να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.

το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο (2) προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης.

να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013 (De Minimis) όπως αναφέρονται στο Παράρτημα VI της παρούσας.

να μην συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α΄137) (επιβολή προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας)

να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάση απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

Επιδοτούμενες Δαπάνες

Εξοπλισμός Πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα και έως 30% του Προϋπολογισμού)

Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για  τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία  του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Infrastructure as a Service (IAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).

‘Aλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets , συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων.

Λογισμικό

Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop – θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).

Επιλέξιμη δαπάνη είναι και η αγορά λογισμικού με την μορφή Software as a Service (SaaS) εφόσον είναι απαραίτητη για την λειτουργία του e-shop. Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Software as a Service (SAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.

Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την 18η Μαρτίου 2020 και μετά.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 22/02/2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 24/03/2021 και ώρα 15:00.


? Συνέντευξη που αφορά το επιδοτούμενο πρόγραμμα

Ακούστε τη συνέντευξη του συμβούλου μας (πατήστε PLAY ή κάντε κλικ στη παρακάτω φωτογραφία)


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το “e-ΛΙΑΝΙΚΟ”  


Αναλαμβάνουμε

 • την διαδικασία σύνταξης
 • υποβολής και διαχείρισης επιχειρηματικών σχεδίων από την αρχή μέχρι την εκταμίευση
 • τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του e-shop
 • την προώθηση του σε όλα τα ενδεδειγμένα κανάλια επικοινωνίας

Εσείς το μόνο που θα κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η εταιρεία μας θα αναλάβει την διεκπεραίωση την αίτηση σας στο πρόγραμμα, μόλις ανοίξει για την υποβολή αιτήσεων.

Για όποια απορία έχετε, όσο και για τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την σωστή κατάθεσή του φακέλου σας την οποία αναλαμβάνει η εταιρεία μας, η EPROM θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα επιδότησης κατασκευής eshop, περιλαμβάνει και τα έξοδα για την υποβολή του φακέλου σας


Ενδεικτικά αναφέρουμε για το κομμάτι της υλοποίησης :

 • Αυτόνομο email τύπου info@ που λειτουργεί με ξεχωριστό app είτε στο κινητό σας είτε στον ΗΥ σας και συγχρονίζεται σε ξεχωριστό server ωστε να μην στείλετε ως spam
 • Ασφάλεια δύο βημάτων για απολυτη προστασία – δηλαδή ακόμη και κάποιος να μάθει το κωδικό σας δεν θα μπορεί να μπεί
 • Πρωτόκολλo ασφαλείας SSL
 • Φιλοξενία σε dedicated server με backup, antivirus, antihack
 • Κομψό και λειτουργικό σχεδιασμό & φιλικό προς κινητές συσκευές
 • Ειδικά software για συμπίεση των φωτογραφιών σας, SEO οδηγίες σε Pro επίπεδο
 • Με όλες τις παραμέτρους που ορίζει το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) ώστε η σελίδα να είναι φιλική σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Θα μπορείτε να δέχεστε πληρωμές με όποιον τρόπο επιθυμείτε (Αντικαταβολή, Πιστωτική – Χρεωστική κάρτα, Paypal κτλ)
 • Θα μπορεί να διασυνδεθεί με όλα τα γνωστά market places (skroutz, bestprice κτλ)
  Διασύνδεση με όλα τα social media (Facebook, Instagram, twitter κτλ)

Διαβάστε περισσότερα εδώ αναλυτικές λεπτομέρειες για τη κατασκευή eshop

Προηγούμενο άρθροΕφόσον δημιουργήσετε το website/eshop σας… σίγουρα θα χρειαστείτε διαφημίσεις στη Google
Επόμενο άρθροΣτοχεύστε στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα