Κατασκευή Ιστοσελίδας W3C – Ιστοσελίδα ΑΜΕΑ

Αρχικά ας δούμε τι είναι το Validation website W3C
Η Κοινοπραξία World Wide Web (W3C) επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να ελέγχουν τα έγγραφα HTML και XHTML έτσι ώστε να είναι σωστά διαμορφωμένα. Η επικύρωση (Validation) αυτής της διαμόρφωσης αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της τεχνικής ποιότητας των ιστοσελίδων.

Γιατί να είναι validate
ένα website στο W3C;

Το Validation του W3C είναι η διαδικασία ελέγχου του κώδικα των ιστοσελίδων για να διαπιστωθεί εάν ακολουθεί τα πρότυπα μορφοποίησης. Αν αποτύχετε να επικυρώσετε τις σελίδες του ιστότοπού σας με βάση τα πρότυπα του W3C, ο ιστότοπός σας πιθανότατα θα υποφέρει από σφάλματα και κατά συνέπεια θα έχετε χαμηλή βαθμολογία από τις μηχανές αναζήτησης λόγω κακής μορφοποίησης και αναγνωσιμότητας.

Ποσοστά ατόμων

Σας βοηθούμε στην επικύρωση του W3C ώστε η ιστοσελίδα σας να περάσει τον απαραίτητο έλεγχο


Θα χρειάζεστε σε 4 ιστοσελίδες ελέγχων και σας παραθέτουμε παραδείγματα από ιστοσελίδα που χρειάστηκε την απαραίτητη παραμετροποίηση :

Αποτέλεσμα απο http://achecker.ca/checker/index.php
Αποτέλεσμα απο http://validator.w3.org/
Αποτέλεσμα απο http://jigsaw.w3.org/css-validator/
Αποτέλεσμα απο http://wave.webaim.org/

Που μπορεί να σας βοηθήσει το Validation(επικύρωση) του website σας σύμφωνα με το πρότυπο W3C

1. Βελτιώσετε την βαθμολογία σας στις μηχανές αναζήτησης.
Η επικύρωση του W3C σάς βοηθά να έχετε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Τα σφάλματα στον κώδικά σας μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των ιστότοπων σας και επίσης να έχουν μεγάλη επίδραση σε ιστότοπους σας όπου κάνετε SEO. Οι μηχανές αναζήτησης ελέγχουν τον κώδικα HTML ή XHTML του ιστότοπού σας κατά την αναζήτηση. Εάν εντοπίσουν μη έγκυρο κώδικα HTML ή XHTML – που σημαίνει κώδικα που δεν ακολουθεί τους επίσημους κανόνες, ενδέχεται να καταργηθείτε από τα ευρετήρια. Εάν υπάρχει σφάλμα στον κώδικα της ιστοσελίδας σας, τα ρομπότ θα σταματήσουν να ψάχνουν ολόκληρο το περιεχόμενο του website σας.

2. Βελτιωμένη εμπειρία χρήσης του ιστοτόπου
Οι επικυρωμένοι ιστότοποι του W3C θα είναι εύκολα προσβάσιμοι από άτομα με σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Η επικύρωση βελτιώνει τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα, επειδή οι χρήστες σας έχουν λιγότερες πιθανότητες να δούνε σφάλματα όταν βλέπουν τις ιστοσελίδες σας σε σύγκριση με μη επικυρωμένους ιστότοπους. Η επικύρωση είναι πλήρως συμβατή με ένα ευρύ φάσμα δυναμικών σελίδων, scripting, ενεργό περιεχόμενο και παρουσιάσεις πολυμέσων. Η διαδικασία επικύρωσης του ιστότοπου επιτρέπει στους σχεδιαστές ιστότοπων να διορθώνουν σφάλματα μορφοποίησης που επηρεάζουν την απόδοση του ιστότοπου και ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, ο κώδικας που χρησιμοποιείται στους ιστότοπους μειώνεται σε μέγεθος ενώ βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα. Εξαιτίας αυτού, οι ιστοσελίδες εμφανίζονται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με ιστότοπους που δεν έχουν επικυρωθεί

3. Κάντε φιλικές ιστοσελίδες προς το web
Η δημιουργία φιλικών browsers είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους εισήχθη η επικύρωση του κώδικα W3C. Οι ιστότοποι που δεν έχουν επικυρωθεί ενδέχεται να εμφανίζονται σωστά σε ένα browser αλλά όχι σε άλλους browsers. Οι ιστότοποι που δεν έχουν επικυρωθεί ενδέχεται να εμφανίζουν προβλήματα μορφοποίησης όταν χρησιμοποιούνται σε ορισμένους browsers. Από την άλλη πλευρά, οι ιστότοποι που έχουν επικυρωθεί από το W3C εμφανίζονται χωρίς σφάλματα ανεξάρτητα από το χρησιμοποιούμενο browser. Υπάρχουν πέντε μεγάλοι browsers στο web: Chrome, Firefox, Internet Explorer και Safari. και η χρήση μεταξύ τους μεταφράζεται σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

4. Προσβασιμότητα πολλαπλών συσκευών
Με την πρόσφατη έκρηξη σε smartphones και tablet, περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από κινητές συσκευές παρά από επιτραπέζιους υπολογιστές. Μέχρι το 2019, το κινητό εμπόριο θα φτάσει τα 219 δισεκατομμύρια ευρώ(€) παγκοσμίως και ορισμένοι τομείς βλέπουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό κινητής τηλεφωνίας, οπότε υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για τους κατόχους ιστότοπων να μεγιστοποιήσουν τη χρηστικότητα των ιστοτόπων τους σε νέες συσκευές. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων δεν επωφελούνται από αυτήν την ανάπτυξη και παραιτούνται από την επικύρωση του W3C που διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες τους είναι φιλικές προς το κινητό. Αν θέλετε ο ιστότοπός σας να τον επισκέπτονται όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες τότε η προσβασιμότητα θα πρέπει να είναι ένας μεγάλος παράγοντας.

5. Το Validaton ως εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων
Οι επικυρωτές σας λένε πού έχετε σφάλματα στον κώδικά σας. Εάν η σελίδα σας δεν προβάλλεται όπως αναμένεται, ένας έλεγχος επικύρωσης (validation) μπορεί να σας δείξει πολύ καλά την αιτία των προβλημάτων. Επίσης, ο μη έγκυρος κώδικας που μπορεί να εμφανίζει σε μία ιστοσελίδα μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση σφαλμάτων διακοπής σε άλλες, εξαιτίας του λανθασμένου κώδικα.

 


Χρήσιμα στατιστικά για το W3C
Προηγούμενο άρθροΙστοσελίδα ΓΕΜΗ – Οικονομική Κατασκευή
Επόμενο άρθροGoogle Διαφημιστικές Καμπάνιες