Ο John Mueller της Google λέει ότι δεν υπάρχει όφελος από την ύπαρξη τεχνητής επίπεδης δομής URL σε σύγκριση με αυτήν που δείχνει το βάθος του καταλόγου.

Ο αριθμός των κάθετων σε μια διεύθυνση URL δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη του πόσο σημαντική είναι μια σελίδα ή πόσο πιθανή είναι η Google να εμφανίσει τη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό το θέμα συζητήθηλε κατά τη διάρκεια του hangout του Google Search Central SEO που καταγράφηκε στις 26 Μαρτίου 2021

Επομένως, ουσιαστικά η δομή URL που έχετε στον ιστότοπό σας είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε. Η Google δεν υπολογίζει τον αριθμό των κάθετων στις διευθύνσεις URL σας και λέει: “Ω, αυτό είναι πέντε επίπεδα, επομένως δεν θα το δείξουμε τόσο ορατά στην αναζήτηση.

Η Google αντιμετωπίζει τις διευθύνσεις URL ως αναγνωριστικά περιεχομένου και όχι ως τρόπο κατανόησης της δομής του ιστότοπου. Αυτό είναι το πρόγραμμα ανίχνευσης ιστού της Google.

«Ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζουμε τις διευθύνσεις URL ως αναγνωριστικά περιεχομένου. Δεν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη δομή του ιστότοπου με βάση τη διεύθυνση URL. Οπότε ουσιαστικά η ρύθμιση της διεύθυνσης URL σας, όπως θέλετε, είναι η πρότασή μας εκεί. Σίγουρα δεν είναι η περίπτωση που πρέπει να το κάνετε τεχνητά να φαίνεται διαφορετικό.

Ακούστε την πλήρη ερώτηση και απάντηση στο παρακάτω βίντεο

Πρόσφατο αποτελέσμα πελάτη μας μετά απο ανακατασκευή και technical SEO

Με παλαιότερη μέση θέση 10η – 8η πλεόν βρίσκεται στη 1η θέση. Ενδεικτικό report που λαμβάνετε κάθε 15 ημέρες

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

SEO – Search Engine Optimization

Προηγούμενο άρθροΚορυφαίες 6 τάσεις για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου σας (ecommerce)
Επόμενο άρθροΠώς η ταχύτητα σελίδας επηρεάζει το SEO και πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε