Η Google επιβεβαιώνει ότι μια ενημέρωση αλγορίθμου ευρέος πυρήνα, που ονομάζεται βασική ενημέρωση του Μαΐου 2022, κυκλοφορεί σήμερα 25/5/2022

Οι βασικές ενημερώσεις έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο σχετικά με τους χρήστες. Αν και η ενημέρωση κυκλοφορεί σήμερα, θα χρειαστούν 1-2 εβδομάδες για να κυκλοφορήσει πλήρως αυτή η ενημέρωση.

Ο Danny Sullivan, Public Liaison for Search της Google, σημειώνει ότι αναμένονται αλλαγές στην απόδοση του ιστότοπου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Οι βασικές ενημερώσεις είναι αλλαγές που κάνουμε για να βελτιώσουμε την Αναζήτηση συνολικά και να συμβαδίσουμε με την μεταβαλλόμενη φύση του ιστού. Αν και τίποτα σε μια βασική ενημέρωση δεν είναι συγκεκριμένο για κάποιον συγκεκριμένο ιστότοπο, αυτές οι ενημερώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ορισμένες αξιοσημείωτες αλλαγές στον τρόπο απόδοσης των τοποθεσιών…”

Όταν κυκλοφορεί μια βασική ενημέρωση, η Google είναι γνωστή για την υπόδειξη της ίδιας καθοδήγησης που δημοσίευσε το 2019.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει εκεί, καθώς η Google αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο σε σχέση με αυτήν την ενημέρωση.

Συνοψίζοντας, οι γενικές συμβουλές της Google σχετικά με τις βασικές ενημερώσεις είναι οι εξής:

  • Αναμένετε ευρέως αισθητά αποτελέσματα, όπως αιχμές ή πτώσεις στις κατατάξεις αναζήτησης.
  • Οι βασικές ενημερώσεις είναι “ευρείς” με την έννοια ότι δεν στοχεύουν κάτι συγκεκριμένο. Αντιθέτως, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν συνολικά τα συστήματα της Google.
  • Οι σελίδες που πέφτουν στην κατάταξη δεν τιμωρούνται. επαναξιολογούνται σε σχέση με άλλο περιεχόμενο ιστού που έχει δημοσιευτεί από την τελευταία ενημέρωση.
  • Η εστίαση στην παροχή του καλύτερου δυνατού περιεχομένου είναι ο κορυφαίος προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας ενημέρωσης βασικού αλγορίθμου.
  • Οι βασικές ενημερώσεις γίνονται κάθε λίγους μήνες. Οι ιστότοποι ενδέχεται να μην ανακτήσουν από μία ενημέρωση μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη.
  • Οι βελτιώσεις δεν εγγυώνται ανάκαμψη. Ωστόσο, η επιλογή να μην εφαρμόσετε καμία βελτίωση θα εγγυηθεί ουσιαστικά καμία ανάκτηση.
  • Έχουν περάσει έξι μήνες από την τελευταία βασική ενημέρωση της Google, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.
  • Όσοι εργάζονταν σκληρά στον ιστότοπό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις στις κατατάξεις αναζήτησης.
  • Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν αφήσει τον ιστότοπό τους σε αδράνεια μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν τους εαυτούς τους να έχουν υψηλότερη κατάταξη από ιστότοπους με πιο σχετικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε την αξιολόγηση του αντίκτυπου, καθώς αυτή η ενημέρωση θα χρειαστεί μια εβδομάδα ή περισσότερο για να κυκλοφορήσει.

Η κατάταξή σας ενδέχεται να παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε μην ανησυχείτε εάν παρατηρήσετε αλλαγές αμέσως.

Η Google θα επιβεβαιώσει όταν ολοκληρωθεί η κυκλοφορία της ενημέρωσης, τότε θα είναι καιρός να ξεκινήσετε την ανάλυσή σας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Προηγούμενο άρθροPeloponnese. Greece beyond the obvious (Video Marketing)
Επόμενο άρθρο10+1 Συμβουλές για την προώθηση της τοπικής επιχείρησής σας στο Instagram