Αναζητούμε δώρα για τα παιδιά μας, δώρα για την οικογένειά μας και δώρα για τους φίλους μας και φυσικά για τον εαυτό μας!

Είναι όμως ασφαλές το ηλεκτρονικό κατάστημα; Είναι ασφαλείς οι πληροφορίες μας; Είναι βολικό; Α! Και κάτι σημαντικό : Έμπορεύεστε προϊόντα και δεν έχετε eshop ; Πρέπει να αποκτήσετε!

Για πολλούς από αυτούς που είναι αγοραστές μέσω διαδικτύου (και είμαι ο ίδιος μεγάλος αγοραστής μέσω διαδικτύου), υπάρχουν εξίσου πολλοί, ή περισσότεροι, που δεν αγοράζουν ή δεν θα αγοράσουν διαδικτυακά. Αναφέρουν διάφορους λόγους για την απροθυμία τους. Πιστέψτε με, μπορεί να είναι τρομακτικό να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

1. Θέματα ασφαλείας

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν να βάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία στον «κυβερνοχώρο». Προσωπικά, αισθάνομαι ασφαλέστερα on-line. Η κλοπή ταυτότητας συμβαίνει περισσότερο στα εμπορικά κέντρα και στα πολυκαταστήματα παρά σε online σύνδεση. Οι “κλέφτες” αναφέρουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε ένα εμπορικό κέντρο, μια λαϊκή, ένα λεωφορείο, μία πλατεία με κόσμο.

ssl πιστοποιητικο

Η αλήθεια είναι ότι μέσω της διαδικασίας κρυπτογράφησης, το Διαδίκτυο είναι στην πραγματικότητα ένα ασφαλές μέρος για ψώνια. Η κρυπτογράφηση είναι σαν κωδικοποίηση.

Ο μόνος που ξέρει τι κωδικοποιείται είναι αυτός με το κλειδί. Τα επίπεδα ασφαλούς υποδοχής ή SSL είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης και διακομιστές ιστού για την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών κατά τη μετάδοσή τους.

Τα κλειδιά δημιουργούνται με κάθε συναλλαγή και στη συνέχεια απορρίπτονται, με κάθε νέα συναλλαγή να παράγει ένα νέο, μοναδικό κλειδί. Υπάρχουν τόσοι πολλοί δυνατοί συνδυασμοί με 128-bit, για παράδειγμα, παρομοιάστε το την προσπάθεια εύρεσης ενός συγκεκριμένου κόκκου άμμου στην έρημο της Σαχάρας. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση όταν βλέπετε το σύμβολο λουκέτου στη γραμμή εργαλείων και https:// με πράσινο χρώμα στη γραμμή μπάρας (στο επάνω μέρος)

2. Εξοικονομήστε χρήματα

Αυτές τις μέρες είναι πολύ πιο εύκολο να εξοικονομήσετε χρήματα στο Διαδίκτυο. Η αποστολή και ο χειρισμός μπορεί να είναι αρκετά ακριβός. Ωστόσο, σήμερα πολλά από τα καταστήματα που μπορείτε να ψωνίσετε on-line προσφέρουν μερικές εξαιρετικές προσφορές αποστολής.

πακεταρισμα και shipping

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποστολή και ο χειρισμός δεν συμφέρει δαπανήσετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Πολλά από τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα προσφέρουν χαμηλή χρέωση, όταν αγοράζετε ένα συγκεκριμένο ποσό. Συγκρίνετε το κόστος αποστολής και φυσικά μεγάλο πλεονέκτημα έχουν τα eshops που έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ή FREE SHIPPING απο το πρώτο ευρώ.

3. Ευκολία

Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Αντί να καταπολεμήσω το πλήθος των εκατοντάδων αγοραστών, μπορώ να ψωνίσω στην άνεση του σπιτιού μου και να αγοράσω, να συγκρίνω, να ερευνήσω ό, τι θέλω.

Μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε on-line, ανεξάρτητα από το πόσο ασαφή είναι. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να μπω την ώρα που ένα κατάστημα είναι ανοικτό για να ολοκληρώσω τις αγορές μου, αφού ενα eshop λειτουργεί 24 ώρες. Δεν χρειάζεται να τρέχω από κατάστημα σε κατάστημα για να προσπαθώ να αγοράσω αντικείμενα και δώρα που ξέρω ότι θα ευχαριστήσουν όλους στη λίστα διακοπών μου.

Τα καταστήματα δώρων μιας στάσης είναι τέλεια, καθώς μπορείτε να ψωνίσετε για όλους στη λίστα σας σε ένα μέρος και να πάρετε αυτό το ξεχωριστό κάτι για κάθε άτομο στη λίστα σας.

4. Σύγκριση αγορών

Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι on-line όπου μπορείτε να συγκρίνετε το κατάστημα και να πάρετε την καλύτερη προσφορά.

online συγκριση τιμων

Επίσης eshops που κάνουν διαφημιστικές καμπάνιες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προβληθούν στα μάτια των καταναλωτών, ενώ καταστήματα χωρίς διαφήμιση απλά…περιμένουν στη τύχη κάποιος να τα επισκεφθεί. Aν έχετε ένα νέο προϊόν, ένα προϊόν σε εξαιρετική τιμή, ένα προϊόν που θέλετε να το προωθήσετε, κάντε το άμεσα! Προωθήστε το! Διαφημίστε το. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που αναζητά αυτό που πουλάτε.

Επίλογος

Ελπίζω να μπορέσω να σας βοήθησα να γίνετε πιο άνετοι στον κυβερνοχώρο. Θα πρέπει χρόνο για να ψωνίσετε on-line. Να σας δίνει όμως άνεση και επιπλέον χρόνο για να περάσετε με την οικογένεια και τους καλούς σας φίλους.

Φυσικά, πάντα θα μπορείτε να βρείτε προσφορές απο ένα φυσικό κατάστημα όταν βρίσκεστε εκεί, να κάνετε τη βόλτα σας, να απολαύσετε τον καφέ σας και να χαζέψετε τις βιτρίνες.

Αλλά online μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες προσφορές και για τα eshops που υλοποιούμε μπορύμε να έχουμε μηχανισμό ανίχνευσης τιμών ανταγωνισμού και ενημέρωση του ιδιοκτήτη ώστε να γνωρίζει με μια ματιά το τι συμβαίνει και να κάνει την ανάλογη στρατηγική στο επόμενο newsletter.

Online σύγκριση τιμών προϊόντων σε eshop

Δείτε στο παραπάνω παράδειγμα, πως ένα βλέμα διακρίνετε με ΠΡΑΣΙΝΟ αν είστε φθηνότεροι, ΚΟΚΚΙΝΟ αν είστε ακριβότερο και ΛΕΥΚΟ αν η τιμή είναι ίδια. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην κατασκευή του eshop σας αλλά κυρίως στην ενημέρωση του για τον ανταγωνισμό και τις διαφημιστικές καμπάνιες που χρειάζεται.

Προηγούμενο άρθροΤα οφέλη του Social Media Marketing
Επόμενο άρθροΗλεκτρονικό εμπόριο και ο “λόγος γιατί”