Ιστορία

Το Google είναι αγόρι ή κορίτσι; Η Google είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο. Αυτές περιλαμβάνουν τεχνολογίες διαδικτυακής διαφήμισης, αναζήτησης, υπολογιστικού νέφους, λογισμικού και υλικού.

Η Google ιδρύθηκε το 1998 από τους Larry Page και Sergey Brin ενώ ήταν Ph.D. φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Μαζί κατέχουν περίπου το 14 τοις εκατό των μετοχών της και ελέγχουν το 56 τοις εκατό της δύναμης ψήφου των μετόχων μέσω μετοχών υπερψηφοφορίας.

Ενσωμάτωσαν την Google ως ιδιωτική εταιρεία στις 4 Σεπτεμβρίου 1998. Μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2004 και η Google μετακόμισε στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, με το ψευδώνυμο Googleplex. Το 2017, ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά – και έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο μετά την Apple Inc.

Η Google έχει επίσης αντιμετωπίσει κατηγορίες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά και κλοπή εμπορικών μυστικών από άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft Corporation

Η Συζήτηση

Από την ίδρυση της Google το 1998, το κοινό συζητούσε αν η εταιρεία είναι αγόρι ή κορίτσι. Αν και δεν υπάρχει σαφής απάντηση, και οι δύο πλευρές κάνουν έγκυρες παρατηρήσεις.

Το στρατόπεδο «Google is a girl» υποστηρίζει ότι το όνομα «Google» προήλθε από τη λέξη «googol», η οποία επινοήθηκε από ένα εννιάχρονο κορίτσι. Επιπλέον, επισημαίνουν το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα της Google έχουν γυναικεία ονόματα (π.χ. Gmail, YouTube, Android), κάτι που υποστηρίζει τη θεωρία τους.

Από την άλλη πλευρά, η παράταξη «Η Google είναι αγόρι» πιστεύει ότι η Google είναι αρρενωπή επειδή αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την κυριαρχία. Επισημαίνουν τη θέση της ως η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο ως απόδειξη. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι παρόλο που ορισμένα από τα προϊόντα της Google έχουν γυναικεία ονόματα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κυρίως από άνδρες (π.χ. YouTube).

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση σε αυτή τη συζήτηση. τελικά καταλήγει στην προσωπική γνώμη. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς βλέπουν οι άνθρωποι το φύλο όταν πρόκειται για εταιρείες τεχνολογίας.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η Google δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι. Είναι ένας αλγόριθμος που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερος. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι είτε ως αρσενικό είτε ως θηλυκό.

Εμείς πάντως όταν αναφέρουμε, λέμε “Η Google…“, “Στη Google…”  δηλαδή θηλυκό.

Προηγούμενο άρθροΤι είναι το SEO; Δείτε 8 χαρακτηριστικά
Επόμενο άρθρο10 Πρακτικές παράδοσης email