Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες.

Στο σημερινό συνέδριο Search On της Google, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει πέντε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν στο κινητό.

Από σήμερα στην εφαρμογή Google για iOS, θα βλέπετε συντομεύσεις για διάφορες ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε εκτός από την πληκτρολόγηση σε ένα παραδοσιακό ερώτημα αναζήτησης.

1. Συντομεύσεις Αναζήτησης Google

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αναζήτησης στο Google πέρα ​​από την πληκτρολόγηση ενός ερωτήματος κειμένου.

Μπορείτε να βρείτε προϊόντα ανεβάζοντας στιγμιότυπα οθόνης, να μεταφράσετε κείμενο με το Google Lens ή ακόμα και να βρείτε τραγούδια βουίζοντας στο μικρόφωνο.

Τώρα, στην εφαρμογή Google για iOS, όλες οι προηγμένες μέθοδοι αναζήτησης στο Google θα είναι πιο εμφανείς με συντομεύσεις που μπορούν να πατηθούν.

2. Αποτελέσματα στη γραμμή αναζήτησης

Η Google κάνει την εύρεση πραγμάτων στην αναζήτηση για κινητά ακόμα πιο γρήγορη, εμφανίζοντας συνδέσμους προς αποτελέσματα στη γραμμή αναζήτησης.

Όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε, η Google θα αρχίσει να συμπληρώνει αποτελέσματα προτού υποβάλετε το ερώτημα

3. Βελτιωμένες βελτιώσεις ερωτημάτων

Η Google διευκολύνει την εύρεση των πιο συναφών αποτελεσμάτων εμφανίζοντας μια ποικιλία από βελτιώσεις ερωτημάτων.

Καθώς πληκτρολογείτε ένα ερώτημα στη γραμμή αναζήτησης για κινητά, η Google θα προσφέρει ιδέες για να κάνει την ερώτησή σας πιο συγκεκριμένη.

4. Ιστορίες Ιστού Google

Η Google κάνει την αναζήτηση για κινητές συσκευές πιο οπτική με τη βαθύτερη ενοποίηση των Ιστοριών Ιστού Google

Η Google σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Έτσι, διευκολύνουμε επίσης την εξερεύνηση ενός θέματος επισημαίνοντας τις πιο σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου από δημιουργούς στον ανοιχτό ιστό. Για θέματα όπως πόλεις, μπορείτε να δείτε οπτικές ιστορίες και σύντομα βίντεο από άτομα που την έχουν επισκεφτεί, συμβουλές για το πώς να εξερευνήσετε την πόλη, πράγματα που πρέπει να κάνετε, πώς να φτάσετε εκεί και άλλες σημαντικές πτυχές που μπορεί να θέλετε να μάθετε καθώς σχεδιάζετε τα ταξίδια σας .»

5. Συνδυασμός κειμένου, εικόνων και βίντεο

Η Google μετατρέπει τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης για κινητά σε μια ατελείωτη ροή ανακάλυψης.

Δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των καρτελών Ιστός, Εικόνες και Βίντεο, καθώς η Google θα τα εμφανίζει όλα στην πρώτη σελίδα.

Η Google περιγράφει αυτόν τον συνδυασμό κειμένου, εικόνων και βίντεο στην ίδια σελίδα ως «επανασχεδιασμό» του τρόπου με τον οποίο παρέχει τα αποτελέσματα αναζήτησης:

«Επίσης, επανασχεδιάζουμε τον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων για να αντικατοπτρίζουμε καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εξερευνούν θέματα. Θα δείτε το πιο σχετικό περιεχόμενο, από διάφορες πηγές, ανεξάρτητα από τη μορφή στην οποία προέρχονται οι πληροφορίες — είτε πρόκειται για κείμενο, εικόνες ή βίντεο.”

Επιπλέον, θα έχετε την επιλογή να συνεχίσετε την κύλιση για να εξερευνήσετε σχετικά ερωτήματα.

Αυτοί οι νέοι τρόποι εξερεύνησης πληροφοριών στην αναζήτηση για κινητά θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Προηγούμενο άρθροBlack Friday 2022 – 7 συμβουλές για να ξεκινήσετε την προετοιμασία!
Επόμενο άρθροΈνας οδηγός για τη χρήση emoji στο θέμα του email σας με 45 μετρήσεις