Πείτε ΟΧΙ σε Sliders και Slideshows στη σχεδίαση ιστοσελίδων!

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό και φιλικό προς τον χρήστη ιστότοπο, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε τη χρήση ρυθμιστικών και προβολών διαφανειών. Να γιατί δεν θεωρούνται βέλτιστη πρακτική στο σημερινό ψηφιακό τοπίο:

1️⃣ Έλλειψη προσοχής : Τα ρυθμιστικά συχνά αποτυγχάνουν να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών. Με τις σημερινές συνήθειες περιήγησης με γρήγορους ρυθμούς, οι χρήστες τείνουν να περνούν γρήγορα τα ρυθμιστικά ή να τα αγνοούν εντελώς, με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με το περιεχόμενό σας.

2️⃣ Κακή εμπειρία χρήστη : Τα ρυθμιστικά μπορούν να διαταράξουν την εμπειρία του χρήστη αναγκάζοντας τους χρήστες να περιμένουν να κυκλοφορήσει το περιεχόμενο ή να περιηγηθούν χειροκίνητα στις διαφάνειες. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης, καθώς οι χρήστες μπορεί να μην έχουν την υπομονή να περιμένουν ή να εξερευνήσουν περαιτέρω.

3️⃣ Μειωμένη απόδοση ιστότοπου : Τα ρυθμιστικά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον χρόνο φόρτωσης και την απόδοση του ιστότοπού σας. Κάθε διαφάνεια απαιτεί συνήθως πρόσθετα στοιχεία, όπως εικόνες, βίντεο ή κινούμενα σχέδια, τα οποία μπορεί να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας και να οδηγήσουν σε μια απογοητευτική εμπειρία χρήστη.

4️⃣ Μειωμένη προσβασιμότητα : Τα ρυθμιστικά μπορούν να παρουσιάσουν προκλήσεις προσβασιμότητας για χρήστες με αναπηρίες, καθώς μπορεί να δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν ή να πλοηγηθούν στις διαφάνειες αποτελεσματικά. Είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε προτεραιότητα στη συμπερίληψη και να διασφαλίζετε ότι όλοι οι χρήστες μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο περιεχόμενό σας.

Λοιπόν, ποια είναι η εναλλακτική; Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε στατικά, εντυπωσιακά γραφικά ή συνοπτικό, εντυπωσιακό περιεχόμενο που προσελκύει αμέσως την προσοχή των χρηστών. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για ταχύτητα, χρηστικότητα και προσβασιμότητα για να παρέχετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Να θυμάστε ότι το να μένετε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού ιστοσελίδων θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ιστότοπους που πραγματικά αλληλεπιδρούν και έχουν απήχηση στο κοινό σας. Αφήστε τα ρυθμιστικά στο παρελθόν και υιοθετήστε νέες σχεδιαστικές προσεγγίσεις που προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα!

Προηγούμενο άρθροΤι είναι αυτό που κάνει μια διαφήμιση “κακή”
Επόμενο άρθρο5 συμβουλές για Black Friday